Berlin - Fredag

Morgonen började med frühstück på Kollwitzplatz. Ett måste en av dagarna när man är där. Men den fastnade inte på bild tyvärr.

Det var alltså fredag och det betydde besök i Friedrichshain. Vi ska alltid experimentera när vi ska dit. Vi tog en spårvagn och sen så råkade vi gå av alldeles för tidigt. Brukar i 9 fall av 10 bli halvbra när vi ska gå lite på känn.

Fin väggkonst. De är bra på sånt i Berlin får man väl ändå säga. Blir framförallt väldigt fina bakgrunder i telefonen eller på datorn.

Supervärme betyder glass! Det här glasstället gav oss bra idé. Man köper sådana där plastformar som man gör egen glass i och sen mixar man den frukten man vill ha och häller ner och fryser till en glass. Jag tog en mango och apelsin. Mycket gott och uppfriskande.

Stannade även på en uteservering för att dricka lite rabarberschorle. Bästa drycken. Har nu upptäckt att det finns på ett café/bar på Katarina Bangata. Bästa upptäckten!

Sen var det dags för att fara tillbaka till hotellet för att fräscha upp oss lite, samt sätta på oss varma finkläder. Vi skulle nämligen till Nobelhart und schmutzig. Det var Ms födelsedagspresent tillsammans med resan till Berlin.

Eftermiddagen gick vi till den vinbaren som vi gillar - Maxim, som ligger rätt nära där vi brukar bo. Det var tokvarmt och fullt på uteserveringen, så vi blev bara kvar en liten stund.

Ni kanske undrar varför kommer de tinga bilder från restaurangen. Och sen tänker ni, det kommer nog i ett eget inlägg. Men då kan jag hälsa att på restaurangen så fick man absolut INTE fotografera. typiskt trist, men så var det. Här är en bild på den påsen som man fick med sig. M fick en kaka med hasselnötter i och jag fick rotfruktschips. Restaurangbesöket var mycket bra och maten väldigt god.

Fint gatunummer.
Sen avslutade vi kvällen med en currywurst, som man bör :)

Comments

Popular posts from this blog

Beskow hos Design House Sthlm

3 weeks +

Sofia + Niklas = för evigt för alltid