Paris - Söndag

Söndagen spenderades på slottet med stort V - Versaille. Var första gången vi var där och det gjorde ingen besviken. Man hoppade mycket smidigt på ett tåg och efter en rätt kort färd så är man framme vid rätt station. Sen går man en liten bit och vips så står slottet där. Väldigt vacker och maffigt. "Let them eat cake" tänkte jag hela tiden när jag gick runt i de lyxiga rummen. 



M var i extas, det fanns en massa byster inne på slottet och ute i trädgården som porträtterade en massa viktiga romerska gudar och gubbar.



Det här rummet var Ms favorit. Jag tyckte också att det var rätt intressant. Det var bara en massa bilder från olika krig genom tiderna.




Vi körde lite picknick lunch nere vid vattnet också. Man kunde gå ut längst ner i trädgården och där fanns det en stor damm som alla fick sitta vid eller ro i. Sen kunde man, om man hade sin biljett kvar, bara gå in i trädgården igen.



När vi var där körde de musik och vattenspel i olika delar av trädgården. Efter den här bilden visade det sig att M blev helt blöt. Men det var nog ganska skönt för det var hiskligt varmt.

 Väl tillbaka i stan (sen eftermiddag) spanade vi in en lyxig chokladbutik.

 Vi körde även en vända till Sacré-Cœur.

 Där njöt vi av den fina utsikten samt besökte A.P.C's outlet.

Middagen intogs på Café La Favorite och bestod för oss båda av rått kött. 

Och så var den lilla fina långhelgen i Paris slut. 

Comments

Popular posts from this blog

Beskow hos Design House Sthlm

Kom som en sång

3 weeks +