Berlin - Torsdag


Ok, för att undvika missförstånd så kom vi till Berlin redan på onsdagskvällen. Det är däremot väldigt oklart vad vi gjorde och om vi åt något. Men vi tror att vi åt en döner.

På torsdagsmorgonen gick vi till Zeit für brot och åt lite frukost. Jag åt även en macka, som låg i pappret som är tomt på bilden. Men det viktigaste var vattnet, för det var supervarmt.

Dagen till ära var det dags att inleda vårt besök på den 9:e Berlin art biennale. Där fanns det bland annat ett konstverk som var ens säng.

Och videokonst som man skapade själv, skulle man väl kunna säga.

Efter ett ganska långt besök i den svala konsthallen så gick vi ut och tog en öl under skuggande träd.

Sen var det dags för lunch. Vi åt på District Mot och för första gången var jag supernöjd med min mat. Det är smårätter man ska ta, inte de färdigkomponerade set-rätterna.

Eftermiddagen spenderades med att vi tittade i olika affärer, bland annat ett traditionsenligt besök i den bajsnödiga affären Voo Store, där allt är dyrt och vi aldrig handlar.

Nykteristläsaren kommer nu att förfasas mer än vanligt (men ja, vi dricker alkohol, speciellt på semestern). Vi tog en eftermiddagsdrink, närmare bestämt en aperol spritz, på ett ställe vid Oranienstraße.

Sen mer promenad i superhettan. Vi gick och tittade på vattnet.

På klubbarna vid vattnet och också på en utomhus pool, som vi inte badade i.

Allt för att få tiden att gå, så att vi skulle bli hungriga och vilja äta en massa goda saker på Markthalle neun, där det är matmarknad varje torsdag. I år var det lite som en bikram matmarknad.

En fyrkantig onigiri med yakinikukött. Vet inte vad det heter, men ni förstår konceptet.

Åt också köttfyllda dumplings med chiliolja. Besöket slutade med en glass, som inte kom med på bild. M åt lite andra saker, som inte heller fastnade på bild.


Vi var i alla fall rätt nöjda med att vara där.

Sen följde en drink på maten runt hörnet från matmarknaden.

Nedanför detta huset intogs den.

En mycket bra första dag i Berlin.

Comments

Popular posts from this blog

Beskow hos Design House Sthlm

3 weeks +

Sofia + Niklas = för evigt för alltid