Berlin - Lördag

Lördag morgon och dags att prova något nytt. Nämligen frukost på Alpenstueck, cafédelen. Fint och fräscht var det.

Sen skulle vi upptäcka nya saker. Spanade på lite olika museum som vi inte gick in i.

Vi skulle även titta på denna konsthall - Hamburger Bahnhof. Som det visade sig att jag redan hade varit på en gång, när M var tvungen att göra lite jobbsaker. Alltså detta var för många år sen.

Darklands Berlin. Knäpp klädbutik/showroom med svår musik och svåra kläder. Ligger i en källarlokal i ett industriområde mitt i ingenstans i Moabit. Där inne fick man ABSOLUT INTE fotografera heller. Den säger den lilla vita skylten framför ingången.

Sen gick vi och gick vi i värmen till Gesundbrunnen. Vi besökte Volkspark Humboldthain. Det är en stor park där det bland annat finns en stor rosenträdgård.

Det finns också högt upp på en kulle en gammal luftvärnsbunker. Där uppifrån var det rätt fin utsikt.

När vi var klara i parken tog vi metron tillbaka. Ett tips till alla som vill åka till parken är att ta metron och inte gå. Om man går så går man längs en typ landsväg där de pågår stora byggprojekt samt genom ett industriområde. Inte supercharmigt. Väl tillbaka i Mitte gjorde vi ett obligatoriskt stopp på Strandbar Mitte. Där har det solstolar till i överflöd där man kan ta sig en öl och sitta precis bredvid Spree. Vi delade på en pizza efter ett tag också. Buble bier är ett måste när man är där. Den är inte speciellt god, men har en väldigt fin flaska.

Skönt att sitta och dega lite i skuggan.

Sen traskade vi runt lite på stan och åt bland annat glass. På kvällen hade vi bokat borde på samma restaurang som på frukosten, fast på restaurangdelen och inte café delen. Den ligger mitt emot cafét på andra sidan gatan. Dock gick vi förbi ett ställe och kollade lite upptakt till kvällens fotboll innan vi gick dit. På restaurangen var det helt ok mat och en varm och fin sommarkväll. Samt en lite knäpp servitör som insisterade på att vi skulle sitta inne för att det kanske skulle börja regna och att det blåste så mycket. Vi satt ute ändå och det regnade inte och blåste ingenting. Sen fick jag jättemycket magkatarr och vi var tvungna att runda av.


Comments

Popular posts from this blog

Beskow hos Design House Sthlm

3 weeks +

Sofia + Niklas = för evigt för alltid